Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tidligere generalsekretær: Læs i Bibelen og mød Jesus

Erik Baun var leder for Bibellæser-Ringens arbejde i 15 ud af de 50 år, organisationen har eksisteret

Tidligere generalsekretær: Læs i Bibelen og mød Jesus

Fra 1992 til 2007 var Erik Baun ansat i Bibellæser-Ringen (BLR). Først med titlen landssekretær, som blev ændret til generalsekretær, da der kom flere ansatte til.

”Det er ikke muligt for mig at pege på én oplevelse som den største, men jeg vil gerne nævne nogle store oplevelser” siger Erik, og remser op:
”De mange møder i kirker og missionsforeninger med børn, unge og voksne, hvor vi læste i Bibelen efter BLRs gode metode og sammen ”foldede” teksten ud. Det var fantastisk at få de forskellige aldersgrupper til at være med til det og opleve, hvad det gav dem af nyt mod på og tilgang til at læse i Bibelen. Bibelcampingbesøg hver sommer med utallige gode, dybe, svære, glade og udfordrende samtaler i fortelte om bibellæsning, står også klart for mig”.

Nye læseplaner
Der skete flere nye tiltag i Eriks tid, som også står som markører i de 15 års ansættelse. ”Et ønske og mål blev nået i 2000, da BLR kunne ansætte en redaktør til at udvikle en ny børnelæseplan, Stifinder. Og da læseplanen Sporet for teenagere og Broen for unge blev udviklet, fik vi mulighed for at nå ud til de nye målgrupper.

Scripture Union
BLR er en del af det internationale netværk Scripture Union, og dette arbejde var Erik også dybt involveret i. ”Jeg fik mange mindeværdige og gode oplevelser, men også mange udfordringer, som koordinator for Scripture Union i de nordiske og baltiske lande, og som sådan at sidde med i forretningsudvalget for Scripture Union i Europa i næsten 10 år”.

Jubilæumsønske
BLR’s mål er at give hjælp og inspiration til daglig bibellæsning. Sådan er det stadig. Derfor er Eriks største ønske for BLR også, at det mål må lykkes: ”Jeg ønsker, at flere mennesker i Danmark og ud over verden må få en Bibel og begynde at læse i den. På et tidspunkt møder de Jesus Kristus, og ham må de forholde sig til!”.

Tak til Erik for dette ønske – og for 15 års trofast og ihærdig tjeneste for bibelæser-sagen i Danmark og Europa!

Støt nu