Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Unge vil læse i Bibelen

Per Ladekjær er højskolelærer, og hvert elevhold byder på unge, som ønsker at leve med Gud i deres dagligliv

Unge vil læse i Bibelen

”Dagligt liv med Gud er bestemt noget, der optager unge. Desværre bliver intentionerne ikke altid omsat til handling, så jeg oplever, at en stor del af vore elever kender meget lidt til deres bibel. Det kniber lidt med den daglige bibellæsning” fortæller Per Ladekjær, som er lærer på Indre Missions Bibelskole i Børkop.

Ikke let for alle
”Det er udfordrende for rigtig mange, at de er meget alene om deres bibellæsning. Det kan godt være svært at tage sig sammen og have gode vaner, når man står alene i det. Jeg vil gerne kæmpe for og opmuntre til, at man finder sig en eller flere læsemakkere, som man læser sammen med. Jeg er overbevist om, at Bibelen først og fremmest er en fælles bog, som vi deler med hinanden. Vi har måske skabt et ideal om, at det her med at læse i Bibelen helst skal foregå alene. Men vi er jo forskellige som mennesker, og nogle er mere socialt anlagt end andre – også når det gælder bibellæsning”.
Per har selv være glad for at læse i Bibelen, og så dele sine tanker og refleksioner med andre via nettet.
”En anden udfordring er, at få stilhed til at være sammen med Gud, fordi vi hele tiden er online. Og så er der bare et utrolig højt et tempo i vores samfund. Der er meget stress og jag, som gør det svært at komme ned i fordybelsen på daglig basis”.

BibelTid er genial
Per mener, at app’en BibelTid giver en god hjælp til de unge.
”Det er genialt, at man altid har sin læseplan med sig, og at man læser fortløbende, så hvis man ikke lige får det gjort en dag, så er man ikke bagefter. Jeg er især vild med, at det er skabt som et socialt medie, så man kan læse noget sammen og skrive kommentarer, som andre også kan læse. Tillykke til de unge, vil jeg bare sige”.

Vil du hjælpe flere unge til et dagligt liv med Gud? Støt BibelTid!

Bliv bibelhjælper - støt BibelTid