Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Viden > Kendskab > Fortrolighed

Viden > Kendskab > Fortrolighed

Når vi læser en tekst, giver den os viden om det, som er beskrevet. Hvis vi arbejder videre med emnet, ved at læse mere og måske afprøve, om det holder stik i virkeligheden, får vi kendskab.

Fortrolighed opstår først, når vi gentagne gange har læst og afprøvet det, som det hele handlede om, og vi er trygge ved det, og har erfaret, at det er godt for os.

”Fortrolighed med Bibelen” er målet for at Bibellæser-Ringens arbejde. Det er vores vision. Vi ønsker at mennesker skal mere end at vide hvad Bibelen indeholder, eller bare kende den godt. Vi ønsker at mennesker bliver fortrolig med Bibelen, fordi den er Guds ord, som har relevans for os, og som vil os noget godt. Fordi at Bibelen giver et solidt fundament for livet. Fordi at vi i Bibelen møder Kristus – ham som hele kristendommen drejer sig om.

Konkret vil vi gøre hvad vi kan, for at fremme fortroligheden, ved at lave ressourcer, som hjælper mennesker til at læse og forstå Bibelen, og vi vil italesætte nødvendigheden af, at vi lever med Bibelen i alle livets aspekter.