Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Vild med vilje - og med Guds ord

Læs Cecilie Thams Nord Hansens klumme og bliv klog på hvad biodiversitet og Guds ord har at gøre med hinanden?

Vild med vilje - og med Guds ord

Det er marts, og blomstertiden kommer, synger vi i en forårssang. Og det glæder vi os til – efter vinterens mørke og kulde. Blomster er Guds gave til os. De dufter og pynter. De fortæller os om Guds omsorg og skaberglæde. Vi forbinder også blomster med årstider og højtider og glæder os lige nu over den lille vintergæk, den blå anemone og knopperne på træerne. For foråret er på vej, livet bryder igennem og vinder sejr.

“Sig det med blomster,” er et gammelt velkendt reklameslogan fra blomsterbutikkerne. For blomster kan sige mere end ord. Både deres antal, art og farver signalerer noget bestemt. Vi kan bruge blomster til at vise følelser med, ligesom deres navne giver os særlige associationer. Tænk bare på brændende kærlighed, Kristi blodsdråbe, brudeslør og engletrompeter.

Værn om skaberværket

Inden for de senere år er der især blevet fokus på de vilde blomster. Vi er ikke bare vild med dans og vild med mad. Vi er vild med at styrke biodiversiteten ved at gøre naturen vild med vilje. Det sker både i offentlige parker og på kirkegårde, men også hjemme i vores egen lille baghave. For vilde blomster giver føde og gemmesteder til de insekter, vi har så meget brug for – for at gøre naturen rigere, mere forskelligartet og vildere. Samtidig føler vi måske på den måde, at vi reelt er i stand til at gøre en forskel i forhold til de store spørgsmål som miljø og biodiversitet.

Ordet biodiversitet er sammensat af ordene bios og diversus. Bios betyder liv. Og det er en af vores fornemste opgaver at værne om liv, Guds fantastiske skaberværk. Men livet dør. Det er naturens gang. I øvrigt – helt modsat Guds ord. Græsset tørrer ind, blomsterne visner, men vor Guds ord forbliver til evig tid, skriver Esajas.

Guds ord forbliver

Guds ord siger mere end blomster. Det skaber, hvad det siger. Det er Guds gave til os. Det værner om troens liv, trøster og opmuntrer. Det beriger os med glæde og giver evigt liv.

Jeg er vild med Guds ord. For det forbliver. Det forandrer sig ikke. Det er evigt og uforanderligt. Alligevel taler Gud altid nærværende, forskelligt og levende ind i mit liv. Og det er helt med vilje.

Klummen er bragt til Tro & Mission og skrevet af Cecilie Thams Nord Hansen, redaktør af Bibelnøglen og børnesekretær i Bibellæser-Ringen.

Vild med vilje – og med Guds ord